Oldal kiválasztása

Nőnek lenni újra,

fesztelenül.

Hüvelykúp gyulladásra

A hüvely gyulladásával minden nőnek életében legalább egyszer szembe kell néznie. Ezek hivatalos tények, gombás fertőzésen például a nők 75%-a átesik életében legalább egyszer. A gyulladás tünetei kellemetlenek. Kezelés minden esetben szükséges, de nem mindegy milyen kúppal.
hüvelygomba.com

A hüvely fertőzését számos kórokozó megtelepedése előidézheti. A női hüvely nem steril, baktériumok és gombák számos faja népesíti be. Ezek együttműködése segíti a hüvely normál működését, védelmét, öntisztulását. Amikor valamilyen külső hatás miatt felborul ez az egyensúly, a hüvely ph-ja megváltozik, könnyebben telepednek és szaporodnak el a káros kórokozók. Ennek az egyensúlyvesztésnek számos oka lehet. 

A női ciklus különböző pontjain eltérő hormonhatás érvényesül a testben, ez kihat a hüvely flórájára is. Ilyenkor természetes módon is van váladékürülés. Ez általában szagtalan, minimális elszíneződéssel. A legjellemzőbb kórisme pont ennek a folyásnak a megváltozása vagy nagy mennyiségű a jelentkezése. Egy sima antibiotikumkúra után is lecsökken a hasznos baktériumok száma és könnyen szaporodnak el a kórokozók. Uszodában, strandon, szaunában óhatatlan, hogy ne szedjünk össze valamilyen fertőzést.

A kórokozók képe elég változatos, baktériumok, gombák és vírusok is okozhatnak gyulladásos tüneteket. A leggyakoribb fertőző baktériumok a Coccusok és a Gardnerella – ezek enyhébb lefolyásúak. Súlyosabb reakciókat vált ki egy Chlamydia fertőzés, ami sajnos alattomosan fejlődik. Kezdeti pár napos enyhe vizeléssel együtt járó panasz után tünetmentes és csak hosszabb idő múlva mutat újra elváltozásokat. Ilyenkor már komolyabb következményekkel. A hüvelygyulladás leggyakoribb tünetei a nemi szerv bőrének és a hüvelynek a gyulladása, fájdalma. Vizelés közben jelentkező kellemetlen, csípő érzés. Bő, szürkés fehéres hüvelyi folyás, amely bűzös, gyakran halszagúnak írják le.

A bakteriális fertőzések minél előbbi kezelése nagyon fontos, mivel úgynevezett felszálló fertőzéseket okozhatnak. A méhnyakat és a méhet megbetegítve felfelé halad, elváltozásokat okoz a petevezetékben, petefészekben. Így a gyermekvállalás esélyét is ronthatja. Várandós állapotban még fontosabb a hüvelyváladék kenetvételes vizsgálata, különösen a terhesség második felében. Ilyenkor ugyanis a fertőzés hathat a magzatra, a méhtestre és koraszülést okozhat. Illetve amennyiben a hüvelyi szülés alatt a magzat oda nem illő baktériumflórával találkozik, az később súlyos betegségek kialakulásáért lesz felelős a szervezetében..

Nem ilyen súlyosságú, de azért kellemetlen elváltozásokat okoz a gombás hüvelygyulladás is. A leggyakoribb kórokozója a Candida gomba, ami a normál hüvely- és bélflórában is szerepet kap. A szervezetben többféle gombafaj is jelen van. Feladatuk, hogy bizonyos mérgező anyagokat, például nehézfémeket megkössenek, ezzel segítve egészségünk megőrzését. Amikor az immunrendszer meggyengül, a baktériumflóra sérül, a gombák pedig ellenőrizetlenül elkezdenek szaporodni. Így jön létre például egy Candida gomba fertőzés. A gombás hüvelygyulladás tünetei nem mutatnak eltérést egy bakteriális gyulladástól. Fájdalom, viszketés, duzzanat, azonban a folyás minősége más. Általában bő, de sárgás fehéres színű, túrós állagú.

A nemi úton terjedő kórokozók által okozott hüvelygyulladás esetében a váladék minősége lehet sárgás-zöldes, nyúlós. Az általános tünetek mellett a folyás minősége lehet a legnagyobb segítségünkre a lehetséges kórokozó és a megfelelő kezelés megállapításánál.

Mivel kezeljem?

Amennyiben először tapasztalunk hüvelyi gyulladásos tüneteket vagy épp áldott állapotban vagyunk, ne tétlenkedjünk, keressük fel nőgyógyászunkat. Ha viszont sajnos már van tapasztalatunk ezen a téren, nyugodtan alkalmazhatunk vény nélkül kapható hüvelykúpokat. Választásunk essen olyan készítményre, amely széles hatásspektrumú, gombára, vírusra, baktériumra egyaránt hat. Nyilván fontos kritérium az ár is, és a könnyű beszerezhetőség.

Egyre többen keresik a természetes megoldásokat keresik. Hasznos megoldások egyike a hüvely irrigálására grapefruitmag csepp kivonatos oldattal. Erre az egyik legjobb választás a Dr. Csabai Pharma által forgalmazott Grape Vital grapefruitmag kivonat. Ez a magyar piacon a legrégebben jelen lévő grapefruit mag kivonat. Jelentős gombaellenes hatással rendelkezik, de a legtöbb ismert kórokozó szaporodását és megtelepedését megakadályozza. Az irrigátort töltsük fel 100 ml vízzel, cseppentsünk bele 7-15 csepp Grape Vital grapefruitmag kivonat, majd tekerjük rá az irrigáló fejet. Gombás fertőzés esetén az irrigálást legalább 5 estén keresztül végezzük.

Amennyiben egyszerűbb megoldást keresünk, válasszuk Dr. Csabai Pharma Ladyvita hüvelyfertőtlenítő kúp. Fontos összetevője a grapefruitmag kivonat. Nem tartalmaz klórt, alkoholt, mérgező anyagot. Várandósok is használhatják természetes összetevőinek köszönhetően. Egy kezelés 5 napig tart. A legtermészetesebb megoldás a hüvelygomba kezelésére és megelőzésére. Megelőző kezelésnél javasolt a heti egy-két alkalommal való használat. Javasolt a kezelés időtartama alatt az egészségügyi betét használata a fehérnemű védelmében.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a Grape Vital vény nélkül kapható hüvelykúpjával kapcsolatban, és úgy érzi bővebb információkat szeretne erről a klinikailag tesztelt készítményről, úgy kérjük kattintson a linkre. 
hüvelygomba.com